perjantai 5. elokuuta 2016

Rallattelua ja tokoilua

Keskiviikkoiltana käytiin koirien kanssa kentällä, kun oli rally-tokon ratatreenit. Meillä oli avoluokan rata ja Sanin kanssa tehtiin se kerran läpi kokonaisuudessaan ilman hihnaa. Olin pyytänyt meidän treenikaverit radalle hyviksi ihmishäiriöiksi, kun sitä meidän on treenattava myös tulevaa tokokoetta ajatellen. Rata sujui muuten ok, mutta kerran Sanin piti käydä moikkaamassa yhtä ihmistä, joka oli kyykyssä radan varrella. Heti se kuitenkin sieltä palasi ja muuten rata meni hyvin. Epen kanssa oltiin lopuksi kentän laidalla totuttelemassa koira- ja ihmishäiriöihin. Kovin vaikea on vielä saada pennun mielenkiintoa pois kiintoisista kohteista, mutta kun mentiin hieman kauemmas niin saatiin pikku pätkä tehtyä yhdessä erilaisia freestyleliikkeitä ja hieman seuraamista.

Torstai-iltana käytiin Sanin kanssa treenaamassa myös tokoa kentällä. Pikku Epe joutui jäämään kotiin, kun sillä oli ollut hieman ripulointia. Onneksi nyt on pikkuisen vatsa jo rauhoittunut, kun oli CaniCur-valmistetta saanut. Sanin kanssa tehtiin kentällä aluksi paikallamakuu yhdessä muiden koirakoiden kanssa. Hyvin onnistui maahanmeno, paikallaan pysyminen ja nousi istumaankin vasta käskyn saatuaan eikä ennakoinut missään vaiheessa. Hieman oli paikallaolon aikana pientä vinkumista ja yksi pieni ulvominen, mutta hyvin kuitenkin malttoi pysyä paikallaan.

Sitten tehtiin kaikki alo-luokan liikkeet läpi ja treenikaveri toimi meille liikkurina kentällä. Seuraamisissa Sani ei tehnyt kaikkia perusasentoja ilman lisäkäskyä ja välillä meinasi hieman edistää mikä vaikeutti vasemmalle käännöksissä. Luoksetulo ja liikkeestä maahan sujuivat hienosti. Kaukokäskyissä istumaan nouseminen oli jälleen aika hidas, mutta teki kuitenkin vaihdokset ekoilla käskyillä. Kapulanpito onnistui ihan ok, vaikka hieman miettikin ensin ennen kuin otti kapulan suuhunsa. Hyppy meni myös todella hyvin. Haastavinta tulevassa kokeessa meille tulee varmasti olemaan outo ympäristö ja siitä johtuvat häiriöt ja tietysti minun jännittäminen. Pieksämäen hallissa on lisäksi kivituhkapohja millaisella ei pahemmin olla treenattu, joten saa nähdä meneekö koe pelkäksi haisteluksi, mutta käydäänpähän nyt ainakin kokeilemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti