maanantai 31. heinäkuuta 2017

Rlk tapaaminen Siilinjärvellä 24.-26.07.

Viime viikolla oltiin ma-ke koirien kanssa Siilinjärvellä rlk tapaamisessa. Tapahtumaa varten oli vuokrattu Pohjois-Savon Kennelpiirin omistama Toimintakeskus Kirsu. Siellä oli mukavasti huoneita yöpyjille ja mukavat tilat kaikin puolin. Meillä ei onneksi ollut tällä kertaa pitkä matka tapaamiseen, joten maanantaina lähdettiin vasta ennen kahta ajelemaan. Tänä vuonna tapaamiseen pääsi paikalle Kirsi ja Pena (jotka vastasivat järjestelyistä), Meri, Kaisa ja Eetu ja meikäläinen. Maanantaina käväsivät myös erään Merin kasvatin omistajat koiransa kanssa. Ma meillä ei sen kummempaa ohjelmaa ollutkaan, kun lähinnä tutustumista toistemme koiriin ja vaihdettiin kuulumisia. Epe sai illalla leikkiä myös Kiki-siskonsa kanssa ja Sanikin pääsi hieman haistelemaan tyttöään. :)

Ti aamuksi saimme paikan päälle koirafysioterapeutti Susassa Vartiaisen, joka piti meille ensin kattavan luennon liittyen koirien kotihierontaan ja sen jälkeen pääsimme käytännön harjoituksin treenaamaan kotihieromista omilla koirillamme. Itse otin Epen hierontaan mukaan. Epe pystyi yllättävän rauhallisesti olemaan suht pienessä tilassa vaikka neljä muuta koiraa oli lähellä hierottavana. Uusiakin juttuja tuli taas opittua ja mukavaa oli. Lopuksi tehtiin vielä venytysharjoituksia koirille. Epen kanssa sujui oikein kivasti. Susannalta saatiin neuvoksi, että Epelle voisi takapään lihaksia treenata erilaisten temppujen tai ylämäkitreenin avulla. Joitain jumeja löytyi, mutta aika tyypillisistä paikoista ja mitään isompia juttuja ei fyssari Epestä löytänyt, kun hieman kiersi kaikkien luona tunnustelemassa koiria.

Ti iltapäivänä meillä oli aiheena BH treeniä ulkona ja Meri opasti meille BH kaaviota läpi. Sanin kanssa tehtiin kertaalleen se pitkä seuraamiskaavio läpi ja se meni ihan ok. Huomasi ettei olla niin pitkiä suoria seuraamisia tehty, kun välillä Sani alkoi ennakoimaan palkan tuloa ja edisti aika paljonkin. Myös liikkeelle lähdön jälkeen kävi taas se Sanille tyypillinen, että kuono meni aika nopsaan maahan ja sitten vasta jatkoi kunnolla. Lopuksi teinkin Sanille vielä lähtötreeniä erikseen. Molempien koirien kanssa tehtiin myös henkilöryhmää ja Sanilla se oli osa seuraamiskaaviota ja meni tosi hienosti. Epelle ihmisryhmä oli vielä haastava, mutta ihan kivoja pätkiä siellä oli joukossa. Treenien jälkeen näytettiin Epen kanssa vielä hieman HTM seuraamisia ja samalla testattiin yhtä musiikkia mitä olin meille ajatellut. Epe keskittyi ihan mukavasti vieraalla kentällä. Loppuvaiheilla tuli jokunen haukku, kun alkoi vaatia palkkaa, mutta hyvin jatkoi kuitenkin loppuun. Palkattomuustreeniä pitää tehdä Epelle selkeesti enemmän, jotta tottuu pidempiin ohjelmiin.

Ti iltana grillattiin vielä porukalla makkaraa ja käytiin saunassa. Mukava ilta oli kyllä. :) Ke aamuna tehtiin vielä näyttelytreeniä ulkona Penan ohjeistamana. Siinä minulla oli Epe mukana ja pojun oli hieman hankala keskittyä, kun toisten koirat (erityisesti Merin Rikke-niminen pentu) kiinnostivat niin kovasti. Epelle tehtiin myös näyttelymittaukset ja useamman toiston jälkeen yleisin mittaus taisi olla 46cm. Treenien jälkeen lähdettiinkin pian sitten jo kotimatkalle. Jälleen oli tapaaminen oikein mukava tapahtuma ja innolla odotellaan jo ensi vuotta. Toivottavasti silloin pääsisi taas useampikin rlk harrastaja paikalle. :)

Pena, Kirsi, Kaisa, Meri, Merja + koirat (kuva: Eetu Heikkinen)

Sisarukset Kiki ja Epe (kuva: Eetu Heikkinen)

Kiki, Epe ja Sani (kuva: Eetu Heikkinen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti