perjantai 8. syyskuuta 2017

Tanssitreenit Varkaudessa

Eilen käytiin molempien koirien kanssa treenaamassa koiratanssijuttuja Varkaudessa, kun olin varannut Varps Areenalta meille halliaikaa pari tuntia. Alkuun tehtiin hieman lämmittelyitä molempien koirien kanssa ja tutustuttiin halliin. Epekin oli ihan älyttömän hienosti heti alusta asti tekemässä hommia vieraassa hallissa. Hyvin huomaa, että se kyllä keskittyy sisätiloissa paljon paremmin kuin ulkokentillä. Olin varannut kaikki esiintymisvaatteet ja rekvisiitat mukaan, joten tehtiin kaikista ohjelmista kunnon harjoitukset läpi. Molemmista htm ohjelmista ja Sanin freestyleohjelmasta kuvasin myös hieman videota. Koska ei ollut apparia mukana niin videot on tosi kaukaa kuvattu ja kaikki ei mahtunut kuvaan. Etenkin Sanin fs ohjelmasta puuttuu loppu.
*Tanssitreenit Varkaudessa 07.09.2017

Ensin treenattiin Epen HTM ohjelmaa. Hyvä että päästiin kokeilemaan koko ohjelma läpi, koska hyödyllisiä juttuja siinä tuli huomattua: Alussa kun Epe tulee "pupu"-temppuun niin parempi että ohjaan sen vain oikealla kädellä nousemaan ylös ettei tarjoa toista temppua. Kun Epe siirtyy "edessä" positiosta "oikee" positioon niin tulee muistaa heti sanoa se "oikee"-käsky ettei ala tarjota pujottelua. Oikee-positiossa muistettava huomioida, että sivuaskeleet tulee suorassa ja tarvittaessa avustettava hieman kädellä. Jalkojen välissä positiossa katsottava, että mekon helma ei jää Epen pään eteen, jotta näkee. Ensimmäisen maahanmenon tilalla voisi olla myös tassujen annot. Vasemmalla ja oikealla seuraamisten jälkeen tapahtuvissa pyörähdyksissä ohjaa Epe selvästi ja käytä molempia käsiä pyörähdysliikkeisiin, jotta tulee taiteellisempi vaikutelma. Loppuun voisi kokeilla vielä "Chin"-temppua.

Sanin HTM ohjelma tehtiin myös kokonaisuudessaan. Se meni kyllä tosi kivasti. Tässä jotain huomioita Sanin ohjelmasta: Alku on kriittinen, kun on pitkä pätkä hitaasti seuraamista, muista kehua reilusti alussa. "Väli"-positiosta kun Sani peruuttaa pois niin sano heti "odota"-käsky, jottei peruuta vasemmalle sivulle asti. Pienellä käsiavulla Sani tulee paremmin seuraavaan "right"-positioon. "Pelottaako"-positiossa kun teen erilaisia kyykkäyksiä ja käsieleitä niin muistettava toistaa seuraamiskäsky jottei Sani vahingossa peruuta pois jalkojen välistä. Pyörähdyksen jälkeen kun Sani tulee "edessä"-positioon niin muista laittaa oikea käsi avuksi, kun vasemmalla teen ison ympyrän ilmassa. Edessä positiossa kun laukataan niin vauhti kasvaa aluksi ja hidastuu loppua kohden.

Epen freestyle ohjelmaa ei tehty nyt kokonaan putkeen, kun se ollaan kuitenkin kisoissa jo kahdesti tehty. Treenattiin vain yksittäisiä liikkeitä ja pieniä temppusarjoja ja keskityttiin nyt enemmän motivointiin, että Epellä olisi oikein hauskaa. Eri temput sujui kyllä hyvin. Vaikeimmat Epelle on selkeesti "letkis"-temppu ja "käsi"-temppu eli molemmat missä se seisoo jotenkin minua vasten ja niistä se meinaa tulla liian aikaisin alas. Palkkasin nyt Epeä niin että palkka tuli aina ylhäältä kun seisoi minua vasten. Muut temput sujui kyllä hienosti. :)

Sanin freestyleohjelmaa päästiin nyt oikeestaan vasta ekaa kertaa testaamaan kokonaisuudessaan. Ensin tein yksin kuivaharjoituksia ilman koiraa, jotta sain mietittyä kaikkien rekvisiittojen paikat ja kylläpä sitä vielä ekan yrityksen jälkeen itse koiran kanssa piti vielä niitä paikkoja hieman muutella kun ei käytännössä vielä toiminutkaan. Joitain muutoksia jouduin myös tekemään itse ohjelmaan kun etukäteen mietityt jutut ei kaikki toimineetkaan. Toisella yrityksellä tuli jo aikas kiva suoritus mihin olin tyytyväinen. Sani jaksoi kyllä hienosti tehdä, kun oltiin kuitenkin jo treenattu pitkään ennen näitä viimeisiä pätkiä. Joitain huomioita Sanin ohjelmasta: Alussa kun Sani jää odottamaan maahan niin muista itse liikkua todella hitaasti eteenpäin. "Kyytiin"-tempussa voisin itse liikkua nopeammin jotta sopisi paremmin musiikkiin. Käsien ali pujottelua voisikin tehdä 5 kertaa (eikä 3) jolloin ryömimistä ei tule niin pitkä pätkä mikä on Sanille hieman vaikea. Ohjaajan päällä pyörimis temppu oli nyt vaikea ja Sani jätti sen molemmilla kerroilla kesken ja tuli alas liian aikaisin. Sitä pitää vahvistaa ja palkata selän päältä. "Käsi"-tempussa varmista että Sanin tassut tulee tukevasti käden päälle jotta perään tehtävä "kukkuu"-temppu onnistuu. Käske Sani maahan ennen laatikon päälle menoa, jotta se jää hieman kauemmas tai vaihtoehtoisesti anna selkeä "seiso"-käsky ettei valu liian lähelle. Pukemisen yhteyteen 4 tassun antoa toimi parhaiten. Ajoita kiertämisen jälkeiset tassun annot selkeästi musiikin kohtiin. Kun jätät Sanin maahan niin tähyile jo selvästi tiiliseinää ja hiippaile nostamaan irronnut juliste. Osoita selvemmin julistetta ja Sania ja tee selvemmät eleet muutenkin. "Läpsy"-tempun jälkeen voi tulla myös kaksi pujottelua jos pyörähdys ei onnistu. Lopussa heitä punainen huivi niin ettei Sani ala sitä katsomaan tai sitten jätä se vain siihen viereen maahan.

Todella hyödylliset treenit oli kyllä ja tein nyt myös parille seuraavalle viikolle meille hallivarauksen, jotta ehdittäisiin ainakin pari kertaa vielä hioa ohjelmia ennen Oulun kisoja. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti