maanantai 3. syyskuuta 2018

Akaan tanssit

Eilen kisattiin Epen kanssa Akaassa koiratanssikisoissa. Osallistuimme vain freestylen avoimeen luokkaan mihin olin muokannut meidän aloluokan agenttiohjelmasta hieman vaikeamman version. Epen luokassa kisasi yhteensä 6 koirakkoa. Kisapaikalle mentiin jo hyvissä ajoin, jotta ehdin nähdä myös useamman htm esityksen ennen kuin freestyle alkoi. Kehääntutustumiseen menin ensin ilman koiraa ja tein kuivaharjoituksena ohjelman läpi kahteen kertaan. Kehä oli pieni, joten piti tarkkaan miettiä miten siellä mahtui liikkumaan. Epen kanssa en myöskään halunnut mennä liian etualalle, koska yleisö oli todella lähellä, joten sekin piti ottaa suunnittelussa huomioon. Epen kanssa kävin myös kehässä ja ensin kierrettiin se vaan ympäri ja Epe sai katsella rauhassa paikat. Sitten menin siihen kohtaan treenaamaan vaikeimman poispäin peruutuksen ja pyörähdyksen kaukana missä ne ohjelmassa oli tarkoitus toteuttaa. Treeni meni hyvin ja palkkasin Epen kehässä lelulla. :)

Ennen meidän vuoroa ei paljon treenailtu vaan toin Epen lämppäalueelle vasta ennen omaa vuoroa ja laitoin sen maahan pötköttelemään. Olin vienyt Epen palkkapurkin jo etukäteen toisen poistumisaukon läheisyyteen ja nyt ei mitään treeniliiviä otettu matkaan, jotta sille ei tullut se mielikuva, että palkat jäi kehän ulkopuolelle. Muutama nami mulla oli taskussa ja ne syötin ennen kehään menoa. Hyvin tuntui toimivan ja Epe lähti innoissaan kehään. Muistin taas tervehtiä tuomareita ja yleisöä samalla kun mentiin aloituspaikkaan. Ohjelman aloitus sujui hyvin ja nyt Epe pysyi hyvin myös maassa siihen asti kun sen kutsuin sieltä. Hieman se katseli samalla yleisöä, mutta heti reagoi kun sitä kutsuin. Ohjelman alku meni mielestäni tosi hyvin. Muistin kannustaa Epeä koko ajan. Pupu-tempun meinasin sitten kokonaan unohtaa, kun sitä ei ohjelmassa aiemmin ollut, joten sen Epe teki eri puolella kun olin suunnitellut ja hieman se siinä nousi ylös. Sitten oli taas pätkä hienoa menoa. Edessä tapahtuvia pomppuja tehtiinkin kaksi yhden sijaan kun hieman olin hätäillyt sen suorittamista. Tassun annoista jäi yksi tekemättä ja sen jälkeinen letkis-temppu ei oikein sujunut kun Epe tuli niin nopeasti alas. Siitä sain pojun taas hyvin kannustettua mukaan ja pujottelut ja läpsyt meni hyvin. Jalkojen väliin peruutus oli ehkä vaikein tällä kertaa ja siinä Epe meinas tarjota poispäin peruutusta. Pari peruutusta se kuitenkin teki ja sen jälkeen loppu meni super hyvin. Myös vaikein poispäin peruutus liike onnistui ja kaukana pyörähdys. Itse jäin lumoutuneena ihastelemaan, kun Epe suoritti ne joten oma pyörähdykseni ei ihan ajottunut yksiin Epen pyörähdyksen kanssa, mutta eipä se mitään. Epe teki myös loppuliikkeen hyvin ja malttoi pysyä kättä vasten seisomassa siihen asti kun annoin luvan tulla alas. :) Tosi hyvä fiilis jäi itselle meidän ohjelmasta ja vaikka muutamassa tempussa oli pientä hapuilua niin kokonaisuuteen olen super tyytyväinen. Epe oli minun kanssa kehässä, ei haukkunut yhtään, oli innoissaan loppuun asti, meillä molemmilla oli selvästi kivaa ja Epellä ei ollut kertaakaan mielessä jättää minua yksin kehään. Tästä on hyvä jatkaa!

Myös tuomarit tykkäsivät meidän ohjelmasta ja saatiinkin jopa 160,66p mikä juuri riitti myös KUMAan ja sijoituttiin vielä luokan 3. sijalle. :) Nyt on sitten menolippu voittajaluokkaan ansaittu.
*Epen freestyleohjelma Akaan kisoissa 02.09.2018

Tuomareiden kommentit ja pisteet:
Katja Tamminen: Sujuva ohjelma. Muutama temppu osui hienosti musiikkiin. Joitain haparointeja. Tekn. 82 / Tait. 83, Yht. 165p
Marita Packalen: Tauko ei ollut tehnyt koiralle pahaa. Se oli innokkaana mukana. Tekn. 82 / Tait. 82, Yht. 164p
Outi Tastula: Pari kehitysasiaa ehdottaisin ohjelmaan: 1: Kehänkäyttö jäi vähän suppeaksi. 2: Jokunen teknisesti haastavampi liike olisi vielä hyvä lisätä. Yhteistyö teillä toimi hienosti ja koira vaikutti iloiselta. Se on hienoa! Tekn. 77p / Tait. 76p, Yht. 153p

Hieno tanssinalle <3
FS AVO luokan palkintojenjaosta

Kaja oli myös maskottina mukana kisapaikalla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.